Glasvezeltechniek

Snel internet zou zonder glasvezel niet bestaan. Glasvezel heeft de wereld enorm veranderd. Afstanden spelen geen rol meer en we zijn inmiddels gewend dat zo ongeveer de hele wereld bereikbaar is via internet.

Alles draait bij glasvezel om licht. Via flinterdunne vezels worden lichtstralen geleid. Deze lichtstralen bevatten de informatie die we willen overbrengen.

De vezels zijn zo dun, dat er veel in een kabel passen. Daardoor kan er eigenlijk onbeperkt veel informatie worden overgebracht en is glasvezel heel toekomstvast. De techniek is nog steeds in ontwikkeling, waardoor de mogelijkheden nog steeds groeien. 

Het aansluiten van de vezels gebeurt met speciale apparatuur en gereedschap. Verbindingen mogen de lichtstralen niet verstoren. Met optische meetapparatuur wordt de kwaliteit van de gemaakte verbindingen gecontroleerd en vastgelegd. Regelmatig wordt nieuwe apparatuur aangeschaft om de technische ontwikkelingen te volgen, waardoor de opdrachtgever weet dat het netwerk steeds aan de nieuwste eisen voldoet.

De glasvezelmonteurs van Lomitel zijn speciaal opgeleid om al dit werk te doen. Mooi werk. Want dat is het.